ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΣΠΑ 2014 - 2020

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΣΠΑ 2014-2020

Προκήρυξη των τεσσάρων προγραμμάτων ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας του ΕΣΠΑ 2014-2020 από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία

Τέσσερις δράσεις, που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ 2014-2020 και συγκεκριμένα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία 2014-2020», παρουσιάστηκαν σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου, στο Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, από τον Υπουργό Γιώργο Σταθάκη, την Αναπληρώτρια Υπουργό Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, τον Υφυπουργό,  Αλέξη Χαρίτση, τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, Παναγιώτη Κορκολή, την Ειδική Γραμματέα ΕΤΠΑ, Ευγενία Φωτονιάτα και τον Ειδικό Γραμματέα ΕΚΤ, Γιώργο Ιωαννίδη. Το συνολικό ύψος της ενίσχυσης ανέρχεται στα 370 εκατ. ευρώ, τα οποία θα κατανεμηθούν σε δύο κύκλους.
Πρόκειται για τα 4 Προγράμματα που βρίσκονταν σε προδημοσίευση, τα οποία προκηρύχθηκαν και είναι διαθέσιμα στους εξής συνδέσμους:

ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΟ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Η.Ε.Α.
ΗΡΑΚΛΕΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΟ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Παρακολούθησα, ως εκπρόσωπος της Αναπτυξιακής Σύμπραξης Ηράκλειας Ένωσης Αττικής, τη συνεδρίαση της συντονιστικής επιτροπής του ανοιχτού συνεδρίου της κοινωνίας των πολιτών για την κοινωνική οικονομία. Επίσης στην συνεδρίαση ήταν παρόντες μέσω τηλεδιάσκεψης εκπρόσωποι οργανώσεων από την Θεσσαλία, Κεντρική Μακεδονία και Πελοπόννησο και άλλα μέλη του δικτύου που προέρχονται από την Ηράκλεια Ένωση Αττικής.  Ήταν πραγματικά μια ανοιχτή διαδικασία συμμετοχής για τα δίκτυα και πιστεύω ότι συνεχώς θα μεγαλώνει ο κύκλος.

Από τα σημαντικότερα πράγματα που άκουσα για το περιεχόμενο και τους σκοπούς του Συνεδρίου και θα σταθώ σε δύο βασικούς στόχους, στη συζήτηση που έγινε:

ΠΡΩΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

ΠΡΩΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ
ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ (ΚΑΟ)


Ολοκληρώθηκαν χθες οι εργασίες  του πρώτου Ευρωπαϊκού Φόρουμ Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (ΚΑΟ) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις ΒρυξέλλεςΤη διεθνή συνάντηση συνδιοργάνωσαν οι Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Κωνσταντίνα Κούνεβα και Στέλιος Κούλογλου.
Το Φόρουμ αποτελεί μια σημαντική στρατηγική πρωτοβουλία της Ομάδας της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, η οποία πρόκειται να έχει συνέχεια σε βάθος χρόνου προκειμένου να ενισχύσει και να στηρίξει την κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία ως νέα μορφή υγιούς επιχειρηματικής οικονομικής δραστηριότητας χωρίς αποκλειστικό στόχο το κέρδος αλλά την παραγωγή και τη δημιουργία κοινωνικών σχέσεων σε πιο τίμια και ηθική βάση. Σε τέσσερις κεντρικές συνεδριάσεις και εννέα εργαστήρια με πάνω από 250 συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο, πλήθος φορέων, διεθνών δικτύων, εμπειρογνωμόνων και εκπροσώπων της Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ανέπτυξαν έναν εκτεταμένο και δημιουργικό διάλογο σχετικά με την κατάσταση της ΚΑΟ στην Ευρώπη σήμερα και την αποτυχία των παραδοσιακών οικονομικών μοντέλων και προτύπων που εφαρμόζουν τα κράτη καθώς και την ανάγκη μετασχηματισμού των προτύπων αυτών.