Τα χημικά στα προϊόντα που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας

Γράφει η Ελένη Κατσίμπρα,
Γεωγράφος, M.Sc.


Τα χημικά παρουσιάζουν ορισμένα οφέλη για την υγεία του πληθυσμού και την ποιότητα ζωής συνολικά, όπως για παράδειγμα στις περιπτώσεις των φαρμακευτικών προϊόντων ή των καλλυντικών ή στον τομέα της ασφάλειας των τροφίμων. Δημιουργούν επίσης απασχόληση και ευνοούν την καινοτομία. Ταυτόχρονα, όμως, τα χημικά είναι δυνατό να ενέχουν κινδύνους για την υγεία του ανθρώπου και για το περιβάλλον. Ανθεκτικές ενώσεις είναι δυνατόν να συσσωρεύονται στον οργανισμό και βαρέα μέταλλα να μολύνουν το νερό, τα ψάρια και το έδαφος. Ως εκ τούτου, οι επιδράσεις των χημικών πρέπει να είναι επαρκώς γνωστές ώστε να περιορίζονται στο ελάχιστο οι ανεπιθύμητες συνέπειες της χρήσης τους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου